Digital røntgen

Hos Byens Dyreklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Digital røntgen

Røntgenundersøgelser kan være et uundværligt værktøj i processen med at stille en diagnose.

Specielt ved mistanke om knogle- og ledproblemer, fremmedlegemer i mave-tarmkanalen, tandlidelser og undersøgelse af hjerte/lunger, kan en røntgenundersøgelse være nødvendig.

På Byens Dyreklinik foretager vi rutinemæssigt røntgenundersøgelser for hofteledsdysplasi og andre arvelige sygdomme i bevægeapparatet.

Vi er af DKK (Dansk Kennel Klub) godkendt til røntgenundersøgelse af:

  • HD (hofteledsdysplasi)
  • AD (albueledsdysplasi)
  • OCD (osteochondritis dissicans)

Undersøgelse og registrering af ovennævnte lidelser udføres for at begrænse disse arvelige og invaliderende sygdomme. Vi anbefaler derfor at specielt hunde får bedømt deres status inden de bliver brugt i avl.

Vores nye højteknologiske digitale røntgenapparat gør det muligt at fremkalde optimale digitale billeder på ganske kort tid. Dette medfører mindre gener for dyret, samt bedre miljø på grund af mindre røntgenstråling. Digital røntgen giver mulighed for at redigere optagelserne til optimal billedkvalitet, hvilket giver de bedste muligheder for at stille en korrekt diagnose.

Undersøgelsen kan ved behov sendes online til ekstern vurdering af experter i USA med retursvar efter 15 minutter.

Der vil efter en røntgenundersøgelse hos Byens Dyreklinik være mulighed for at købe en dvd med hjem, der indeholder billederne af dit dyr.

© Copyright - Byens Dyreklinik